Productinformatie

Productinformatie

Pocketvering

Pocketveren zijn ronde gekrulde verpakte veren die afzonderlijk van elkaar hun werk doen, namelijk voldoende steun geven in het matras.
Pocketveren ventileren het matras goed waardoor het vocht in het matras afgevoerd wordt.
Het aantal veren in het matras zorgt voor de stevigheid. Hoe meer veren hoe steviger het matras is. Matrassen van 300 veren per m2 worden geadviseerd voor mensen tot 80 kilo en 500 veren tot 110 kilo bijvoorbeeld. Dit wil niet zeggen dat een persoon van 65 kilo niet op een matras kan slapen van 500 veren.
Dit heeft dan te maken met hoe stevig de persoon wilt liggen.
De pocketveren bestaan uit 5 of 7 zones. 7-zone matrassen geven betere ondersteuning aan het lichaam.

latex_matras_pocketvering

Polyether

Polyether is een schuimsoort die meestal wordt gebruikt bij budget matrassen. Het is goedkoop en gaat ongeveer 3-5 jaar mee.
Het is stug en qua gewicht niet zwaar. De waarde van polyether begint vanaf SG25 en loopt op tot SG40. Dit wordt aangegeven met SG (soortgelijk gewicht).
Hoe hoger de waarde hoe zachter het matras aanvoelt. Polyether wordt gebruikt in matrassen die worden verkocht voor baby’s, kinderen, studenten, lichte volwassenen en logees. Het is een goede schuimsoort voor een matras van korte duur voor een zeer lage prijs.

Koudschuim

Koudschuim is een veerkrachtig en goed ventilerend schuimsoort door zijn open celstructuur. Koudschuim matrassen zijn de meest verkochte matrassen in Nederland. Qua prijs kwaliteit verhouding is het de beste keuze. Koudschuim heeft een zeer comfortabele ligging en voorkomt kuilvorming. De waarde van koudschuim is belangrijk voor de keuze van het matras. Koudschuim begint vanaf HR40 en loopt op tot HR70 (high resilience). Hoe hoger de waarde is hoe zachter het matras aanvoelt, maar ook veerkrachtiger is.

NASA Traagschuim

NASA traagschuim wat ook wel visco, drukverlagend schuim en memory foam wordt genoemd is destijds gemaakt voor astronauten en later beschikbaar gesteld voor de particuliere markt. Traagschuim werkt drukverlagend op het lichaam en past zich aan de ligging van de persoon. Dit gebeurt op basis van het lichaamstemperatuur voor de juiste ondersteuning. Zoals zijn naam het al zegt vervormt traagschuim zich traag. Traagschuim wordt meestal in medische en ziekenhuis matrassen gebruikt. Het wordt ook door fysiotherapeuten geadviseerd voor mensen met rugklachten, nekklachten en gewrichtsklachten.

nasa_traagschuim_visco_topper

Latex

Latex is zeer soepel maar ook zeer veerkrachtig. Het is een natuurproduct die gemaakt wordt van het sap van de Braziliaanse rubberboom. Het is te vergelijken met koudschuim, maar latex soepeler voor een flexibelere ligging. Daarnaast is het ook duurzaam verantwoord. Latex matrassen zijn duur, omdat het een natuurproduct is, maar wel langer meegaat dan andere schuimsoorten.

Coolgel

Coolgel is een alternatief van traagschuim voor mensen die zweten, omdat coolgel niet warmtegevoelig is. Coolgel heeft dezelfde kenmerken als traagschuim, maar heeft een koeler slaapklimaat en vormt zich sneller naar het lichaam toe. Dit matras wordt geleverd met een Cool & Fresh wasbaar hoes en is afritsbaar aan 3 zijden met anti-allergie, anti-huisstofmijt en anti-bacterie eigenschappen.